Voorbije activiteiten

Vr 15.06.2018
17:00 - 19:00
Koninklijk Conservatorium Brussel, Kleine Zavel 5, 1000 Brussel (kleine concertzaal)
Openbare verdediging
/assets/uploads/pages/Monica_foto.jpg

Publieke verdediging Doctoraat in de Kunsten Monica Timofticiuc

Monica Timofticiuc heeft haar Doctorale studies gewijd aan het onderzoek naar de Piano Suites en Sonates van de grote Roemeense componist George Enescu. De exploratie en vergelijking van alle beschikbare bronnen, inclusief de manuscript partituren, documentaire films en persoonlijke brieven van Enescu, resulteren in een dubbele CD opname van de Piano suites en Sonates. In haar piano recital zal Monica Timofticiuc een selectie van de drie Piano Suites presenteren, zo in herinnering brengend hoeveel stylistische stromingen de pianowerken van George Enescu wel niet kleur geven.

Do 14.06.2018
18:00 - 19:30
Koninklijke Vlaamse Academie van België, Hertogstraat 1, 1000 Brussel
Concert
/assets/uploads/pages/Monica_foto.jpg

Piano Recital Monica Timofticiuc in het kader van haar publieke verdediging

Monica Timofticiuc heeft haar Doctorale studies gewijd aan het onderzoek naar de Piano Suites en Sonates van de grote Roemeense componist George Enescu. De exploratie en vergelijking van alle beschikbare bronnen, inclusief de manuscript partituren, documentaire films en persoonlijke brieven van Enescu, resulteren in een dubbele CD opname van de Piano suites en Sonates. In haar piano recital zal Monica Timofticiuc een selectie van de drie Piano Suites presenteren, zo in herinnering brengend hoeveel stylistische stromingen de pianowerken van George Enescu wel niet kleur geven.

Di 15.05.2018
14:00 - 16:00
RITCS, Dansaertstraat 70 1000 Brussels (aula 3, 4e verdieping)
Lecture performance
/assets/uploads/pages/Auslander-blackboard.jpg

The Fame: performance art and celebrity culture

Deze lezing van Philip Auslander focust op de samensmelting van performance kunst en sterrencultus: de deelname van sterren (zoals filmacteurs) in performance kunst en – aan de andere kant- de manier waarop performance kunst figuren als Marina Abramovic een platform heeft aangereikt om een sterrenstatus op te bouwen, met de medeplichtigheid van het instituut van het museum.

Vr 27.04.2018
20:00 - 19:00
Koninklijk Conservatorium Brussel
SymposiumWorkshopConcert

Brussels Guitar Laboratory

Nieuw licht laten schijnen over een populair icoon als de gitaar kan interessante perspectieven opleveren. In een reeks concerten en workshops banen doctorandi en researchers van het Koninklijk Conservatorium Brussel nieuwe paden van en naar hun geliefde instrument. Bewegingssensoren,  darmsnaren, ingebeelde bogen en rommelen in mechanisch puin -deze  driedaagse is een must voor avontuurlijke zielen.

Do 19.04.2018
19:00 - 0
Koninklijk Conservatorium Brussel, Kleine Zavel 5, 1000 Brussel (kleine concertzaal)
Performance
/assets/uploads/pages/AKG154066.jpg

JAN MICHIELS/KOEN BROUCKE/JUAN PARRA ——DEBUSSY/ODYSSEY

JAN MICHIELS/KOEN BROUCKE/JUAN PARRA  ---- DEBUSSY/ODYSSEY

listening to Debussy with Homer and Kazantzakis- an other view on the iconic Préludes

Vr 23.03.2018
09:30 - 15:45
Koninklijk Conservatorium Brussel, Kleine Zavel, 071
Onderzoeksdag
/assets/uploads/pages/Research_day_KLAP.jpg

Research Day KLAP (Knowing and Learning in Artistic Practice) Topic: Music, public and participation

Research Day 23th of March 2018 from 9.30 till 3.40 pm
KLAP (Knowing and Learning in Artistic Practice)
Topic: Music, public and participation

9.30 am
Kathleen Coessens: Sound, experience and imagination: a musical experiment for the public in silence

10.00 am
Philippe Lamouris: "Ebony and Cristal" - The Freedom of the performers (featuring Anemos Saxophone Quartet)

10.40 am
Kostas Tosidis: From bowing technique to guitar sound

11.20 am
Bart Quartier: "25 YEARS OF RESEARCH: question - answer - question"

12 am - 1 pm
BREAK

1pm
Peter Van Bergen: DMEEKG and the presentation of Jommie.

1.40 pm
Tomasz Konieczny: "Serving up music: performance practice from the perspective of E.T.A. Hoffman's Kreisleriana

2.20 pm
Katarzyna Glowicka: "How research made me happy" or "Creating connection and relevance for modern classical music"

3 pm
Koen Dries: "Arts for laymen!?"

3.40pm

THE END

Di 06.03.2018
09:30 - 13:30
Kleine Zavel 5, 1000 Brussel (zaal 070)
Onderzoeksdag

Onderzoeksdag Muzikale Taal

"It is in the nature of things - and it is this which determines the uninterrupted march of evolution in art quite as much as in other branches of human activity - that epochs which immediately precede us are temporarily farther away from us than others which are more remote in time." (I. Stravinsky, An Autobiography, 1936). This quote on the perception of musical language reveals a fascinating paradigm: the older something is, the more it can be tested, and the more something is tested, the more (an opinion on) it can be validated. It is in this field of action that the Research Group Musical Language operates, constantly pushing the boundaries of compositional idioms, testing and validating the old and the new in order to elevate the art of music creation. In this regard, it is not surprising that the presented lectures cover a large array of topics, spanning from Debussy to micro-tonality, from Adorno to multi-medial avant-garde. Though often interdisciplinary in approach - correlating with subjects such as linguistics, music philosophy, psychology, musicology and music technology - each project maintains it's artistic individuality. It is in this way that we aim to facilitate the uninterrupted march of evolution in musical language and help it venture into epochs which lie in the future.

Vr 02.03.2018
15:30 - 18:00
Cinematek, Baron Hortastraat 9, 1000 Brussel
Openbare verdediging
/assets/uploads/pages/DIMANCHE_12-1_(1).png

Publieke verdediging doctoraat in de kunsten Peter Van Goethem

Het doctoraatsproject 'De filmregisseur als archivaris' van Peter Van Goethem onderzoekt, aan de hand van bestaand archiefmateriaal, de relatie tussen de feitelijke en artistieke representatie van geschiedenis en bestaat uit de film ‘Night has come’, het boek ‘Restitutie’ en de schilderijenreeks ‘Tipping Point’.

De publieke verdediging begint met de screening van de film ‘Night has come’, gevolgd door de presentatie van het doctoraatsproject en een receptie. Tijdens de receptie kunt u ook het boek ‘Restitutie’ inkijken en de tentoonstelling ‘Tipping Point’ bezoeken.

Ma 12.02.2018
10:00 - 17:00
Kleine Zavel 5, 1000 Brussel (zaal 0070)
Onderzoeksdag
/assets/uploads/pages/PolyphoneStroemung_Klee_DuesseldorfKunstslgNRW_600.jpg

Onderzoeksdag Hedendaagse Uitvoeringspraktijk

De onderzoeksprojecten binnen de onderzoeksgroep Hedendaagse Uitvoeringspraktijk bestrijken een breed instrumentaal veld: gitaar, fluit, slagwerk, piano, contrabas, saxofoon én computer. Ook inhoudelijk zijn ze sterk gediversifieerd:  muziekfilosofisch, historisch, muzikaal-technisch, muziektechnologisch, muzieksociologisch, wetenschappelijk  én gewaagd interdisciplinair  - maar ze beschikken allemaal over de nodige artistieke excellentie, en de artistieke prestatie staat overigens centraal in elk individueel onderzoek. Samen vormen ze een bontgekleurd 'teatro dell'ascolto' - de onderzoeksgroep HUP speelt polyfone arpeggio's op het muziekgeschiedenisklavier, wat aanleiding geeft tot een ongehoorde en onvoorspelbare harmonie - consonant én dissonant.

Ma 15.01.2018
09:00 - 09:00
Koninklijk Conservatorium Brussel
Deadline

Artistieke Screening Koninklijk Conservatorium Brussel

De volgende deadline voor het inzenden van de nodige documenten voor een eerste (artistieke) screening om toegelaten te worden tot het Doctoraat in de Kunsten, is 15 januari 2018. 

Do 14.12.2017
10:00 - 18:00 Vr 15.12.2017
10:00 - 18:00
VUB & KCB
Symposium
/assets/uploads/pages/Ptrains_gs.jpg

Voorzetsels in Artistiek Onderzoek

Op 14 en 15 december 2017 organiseren het Kunstenplatform Brussel en ARTO het doctoraatssymposium `Voorzetsels in Artistiek Onderzoek`rond artistiek onderzoek in de Kunsten. 

Vr 10.11.2017
09:00 - 09:00
Deadline

Registratie “Selectiemoment Doctoraat in de Kunsten - KCB”

Het Doctoraat in de Kunsten aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB) is enkel toegankelijk voor kandidaten die met succes een tweeledige selectieproef afgerond hebben. Deze bestaat uit een artistieke screening (met eventuele artistieke proef), georganiseerd door KCB, en vervolgens het "Selectiemoment - Doctoraat in de Kunsten KCB", georganiseerd door Kunstenplatform Brussel.

Opgelet: enkel musici en componisten die reeds positief beoordeeld werden tijdens de artistieke screening kunnen zich voor dit selectiemoment kandidaat stellen. Voor meer informatie omtrent deze artistieke screening kan men terecht bij de onderzoekscoördinator van KCB, Kristin Van den Buys.


Volgende richtlijnen hebben enkel betrekking op de tweede fase van de proef, het selectiemoment.

Wo 11.10.2017
20:30 - 0
O.L.V. Kerk Laken
Ma 04.09.2017
17:00 - 20:00
CINEMA RITCS
Openbare verdedigingFilmscreening
/assets/uploads/pages/Portret_RITCS_Maurits_Wouters_KL-4_FRIN_PLATTEEUW.jpg

Filmmaker Maurits Wouters doctoreert met artistieke interpretatie van oude spoorlijn

Met het oog op het behalen van een Doctoraat in de Kunsten aan RITCS /VUB, verrichtte experimenteel filmmaker Maurits Wouters vier jaar lang artistiek onderzoek rond collectieve, vervagende herinneringen en de analoge filmesthetiek. Wouters vertrok daarbij van een collectie home video’s, gemaakt door de uitgewiste gemeenschap rond Het Bels Lijntje.  De in 1865 aangelegde spoorlijn Tilburg-Turnhout is sinds 1973 opgedoekt. In de volksmond werd het oude traject Het Bels Lijntje genoemd, naar de uitbater Grand Central Belge. De familiegeschiedenis van Maurits Wouters is nauw verbonden met het Bels Lijntje.

Vr 27.01.2017
18:00 - 22:00 Za 28.01.2017
18:00 - 22:00
RITCS Bottelarij
Artistiek toonmoment

The Road Back, Maurits Wouters

Artistiek toonmoment op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari in het kader van Maurits Wouters' Doctoraat in de Kunsten.
Vertrekkende vanuit een collectie home videos van de uitgewiste gemeenschap rond Het Belslijntje, de "verloren" spoorlijn tussen Turnhout en Tilburg, verrichtte hij vier jaar lang artistiek onderzoek rond collectieve, vervagende herinneringen en analoge filmesthetiek.

Vr 20.01.2017
16:30 - 22:00
Beursschouwburg
Symposium

Art and the Future City

Op 19 en 20 januari 2017 organiseert Kunstenplatform in samenwerking met Beursschouwburg, RITCS School of Arts en Doctoral School of Human Sciences - VUB het festival Art and the Future City. Kunstenaars en onderzoekers worden uitgenodigd om hun visie op de stad van de toekomst te delen, en dit via artistieke interventies (performances, screenings, ...) en/of presentaties. Curator van het festival is doctorandus Peter Van Goethem.

Do 19.01.2017
16:30 - 22:00
Beursschouwburg
Symposium

Art and the Future City

Op 19 en 20 januari 2017 organiseert Kunstenplatform in samenwerking met Beursschouwburg, RITCS School of Arts en Doctoral School of Human Sciences - VUB het festival Art and the Future City. Kunstenaars en onderzoekers worden uitgenodigd om hun visie op de stad van de toekomst te delen, en dit via artistieke interventies (performances, screenings, ...) en/of presentaties. Curator van het festival is doctorandus Peter Van Goethem.

Do 22.12.2016
14:00 - 17:00
KCB, Kleine Zavel (Lokaal 042)
Openbare verdediging

Academische eindverdediging en jurydeliberatie - Benjamin Van Esser

Op donderdag 22 december verdedigt Benjamin Van Esser zijn Doctoraat in de Kunsten met als titel [IN]VISIBLE - Towards an Artistic Performance Strategy for Computer Musicians.

Wo 21.12.2016
20:00 - 22:00
Concertgebouw, Brugge
Openbare verdedigingConcert

[IN]VISIBLE, Benjamin Van Esser & ChampdAction

Met dit concert - dat deel uitmaakt van zijn publieke doctoraatsverdediging - presenteert Benjamin Van Esser samen met ChampdAction (een deel van) de artistieke onderzoeksresultaten van zijn onderzoek [IN]VISIBLE Towards an Artistic Performance Strategy for Computer Musicians. Het concert wordt een elektroakoestische, multimediale beleving over zijn problemen met tinnitus.
Tickets kunnen hier verkregen worden.

Ma 07.11.2016
16:00 - 16:00 Ma 27.03.2017
16:00 - 16:00
Deadline

Registratie “Selectiemoment Doctoraat in de Kunsten - KCB”

Het Doctoraat in de Kunsten aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB) is enkel toegankelijk voor kandidaten die met succes een tweeledige selectieproef afgerond hebben. Deze bestaat uit een artistieke screening (met eventuele artistieke proef), georganiseerd door KCB, en vervolgens het "Selectiemoment - Doctoraat in de Kunsten KCB", georganiseerd door Kunstenplatform Brussel.

Opgelet: enkel musici en componisten die reeds positief beoordeeld werden tijdens de artistieke screening kunnen zich voor dit selectiemoment kandidaat stellen. Voor meer informatie omtrent deze artistieke screening kan men terecht bij de onderzoekscoördinator van KCB, Kristin Van den Buys (email).

Volgende richtlijnen hebben enkel betrekking op de tweede fase van de proef, het selectiemoment.

Ma 07.11.2016
10:00 - 13:00
Openbare verdediging

Academische eindverdediging en jurydeliberatie - Anne Pustlauk

Op maandag 7 november verdedigt Anne Pustlauk haar Doctoraat in de Kunsten met als titel "The Keyed Flute 1790 - 1850, its performance practice and chamber music repertoire with pianoforte and/or strings".

Zo 06.11.2016
15:00 - 17:00
AMUZ, Antwerp
Openbare verdedigingConcert

The keyed flute, Anne Pustlauk & Friends

Met dit concert - dat deel uitmaakt van haar publieke doctoraatsverdediging - presenteert Anne Pustlauk de artistieke resultaten van haar onderzoek naar de kleppenfluit in de achttiende en negentiende eeuw (“The Keyed Flute 1790 - 1850, its performance practice and chamber music repertoire with pianoforte and/or strings"). 
Tickets voor het optreden kunnen hier bekomen worden.
 

Wo 12.10.2016
10:00 - 17:00
KCB, Kleine Concertzaal (070)
Onderzoeksdag

Contemporary Performance Practice

Op woensdag 12 oktober presenteren de doctorandi binnen het domein van Contemporary Performance Practice hun lopend onderzoek. De dag wordt ingeleid en gemodereerd door speerpuntverantwoordelijke Jan Michiels.

Wo 27.04.2016
20:00 - 21:30
Concertgebouw Brugge, Kamermuziekzaal
Lecture performance

“Onzichtbare actie”, Chryssi Dimitriou

In het kader van Domein Salvatore Sciarrino in Concertgebouw Brugge geeft Chryssi Dimitriou op 27 april een lecture performance waarbij ze haar onderzoek naar de visuele aspecten van een muzikale uitvoering toelicht.

Vr 22.04.2016
09:15 - 14:30
KCB, Lokaal 071 (Kleine Zavel)
Onderzoeksdag

Knowing and Learning in Artistic Practices

Op vrijdag 22 april vindt op KCB de volgende KLAP (Knowing and Learning in Artistic Practices) onderzoeksdag plaats, met opnieuw een bijzonder gevarieerd programma.

Ma 21.03.2016
16:00 - 16:00
KCB
Deadline

Registratie “Selectiemoment Doctoraat in de Kunsten - KCB”

Het Doctoraat in de Kunsten aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB) is enkel toegankelijk voor kandidaten die met succes een tweeledige selectieproef afgerond hebben. Deze bestaat uit een artistieke screening (met eventuele artistieke proef), georganiseerd door KCB, en vervolgens het "Selectiemoment - Doctoraat in de Kunsten KCB", georganiseerd door Kunstenplatform Brussel. Volgende richtlijnen hebben enkel betrekking op de tweede fase van de proef, het selectiemoment.
Opgelet: enkel musici en componisten die reeds positief beoordeeld werden tijdens de artistieke screening kunnen zich voor dit selectiemoment kandidaat stellen. Voor meer informatie omtrent deze artistieke screening kan u terecht bij de onderzoekscoördinator van KCB, Kristin Van den Buys (email).

Do 17.03.2016
10:00 - 18:00
KCB, A028
Onderzoeksdag

Contemporary Performance Practice @ KCB

De onderzoeksdagen met als focus Contemporary Performance Practice op KCB vinden dit jaar plaats op 2 februari en 17 maart 2016.
Klik hier om het volledige programma (met abstracts van de verschillende lecture performances) te downloaden.

Do 10.12.2015
14:30 - 17:30
KCB, Lokaal 042 (Kleine Zavel)
Openbare verdediging

Academische eindverdediging en jury - Tom De Cock

Op donderdag 10 december verdedigt Tom De Cock zijn doctoraat getiteld Improving the Efficiency of Practice and Performance in Contemporary Percussion Repertoire. Deze academische eindverdediging vindt plaats om 14h30 in het Koninklijk Conservatorium Brussel (Kleine Zavel, lokaal 042).

Wo 09.12.2015
18:00 - 19:00
Opéra de Lille, France
Openbare verdedigingConcert

Rituels / Pierluigi Billone’s works - Tom De Cock

Dit percussieconcert waarin het oeuvre van Pierluigi Billone centraal staat, vormt het artistieke luik van de publieke verdediging van Tom De Cocks doctoraat Improving the Efficiency of Practice and Performance in Contemporary Percussion Repertoire. Tickets voor het concert zijn beschikbaar bij de box office van de Opéra de Lille.

Zo 22.11.2015
18:00 - 20:00
BOZAR, Brussel
Filmscreening

The movement of Phill Niblock @ Festival du Film sur l’Art

Screening van Maurits Wouters' documentaire "The Movement of Phill Niblock", gevolgd door een gesprek met het publiek, op het vijftiende Festival du Film sur l'Art dat van 19 tot 22 november loopt in BOZAR. De film is er tevens in de running voor Le Prix Découverte SCAM.

Do 12.11.2015
09:00 - 19:00
KVAB
Conferentie

Ethnography and Artistic Research

Dit symposium wil artistieke onderzoekers samenbrengen voor een intensieve confrontatie met het ‘etnografische paradigma’ – voor zover dat te veralgemenen valt – in het artistiek onderzoek en ook daarbuiten.

Di 27.10.2015
15:00 - 18:00
LUCA – Sint-Lucas Gent
Masterclass

Peter Van Goethem @ Afterimage

"Afterimage" is een masterclass georganiseerd door Nancy Vansieleghem (LUCA) and Pieter Verstraete (KU Leuven), waarin o.a. doctorandus Peter Van Goethem - aan de hand van zijn eigen werk - reflecteert over het maken van beelden en film in een tijdperk waarin beeld en scherm omnipresent zijn.

Do 08.10.2015
19:30 - 21:30
KCB, Kleine Concertzaal
Lecture performance

“The war of the romantics”

Op donderdag 8 oktober (19h30) buigt Jan Michiels zich in een lecture performance over The Sonata of Franz Liszt versus the Kammersymphony of Arnold Schönberg – ‘the war of the romantics’. De voertaal is Engels, maar uiteraard staat de muziek centraal, met onder andere de Kammersymphony van Schönberg volgens de transcriptie van Steuermann.

Di 29.09.2015
19:00 - 21:00
Istituto Italiano di Cultura, Brussel
Concert

Tom De Cock @ Ars Musica 2

Tom De Cock brengt voor Ars Musica een selectie van het hedendaagse percussierepertoire dat centraal staat in zijn doctoraat "Improving efficiency in the practice and performance of contemporary percussion repertoire".

Di 22.09.2015
19:00 - 20:30
Istituto Italiano di Cultura, Brussel
Concert

Tom De Cock @ Ars Musica 1

Tom De Cock brengt voor Ars Musica een selectie van het hedendaagse percussierepertoire dat centraal staat in zijn doctoraat "Improving efficiency in the practice and performance of contemporary percussion repertoire".

Vr 04.09.2015
19:30 - 21:00
Basiliek Grimbergen
Concert

Koen Dries & Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht

Op 4 september speelt Koen Dries het Concerto van Henri Tomasi met de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht, en dit onder leiding van Matty Cilissen. Dit concert vormt een eerste sluitstuk van Koens artistieke onderzoek rond ademspiertraining bij saxofonisten.

Vr 10.07.2015
12:00 - 12:30
Cité de la musique et de la danse (Salle 19), Strasbourg
Lecture performance

Koen Dries @ Saxopen 2015

Koen Dries presenteert de voorlopige onderzoeksresultaten van zijn doctoraat op Saxopen 2015 (17eme congrès et festival du saxophone) te Strasbourg. Hij gaat er dieper in op ademhaling en respiratory muscle training voor saxofonisten.

Za 04.07.2015
16:15 - 18:00
V5, Marseille
Filmscreening

The movement of Phill Niblock @ FIDMarseille 2015

Screening van Maurits Wouters' documentaire "The Movement of Phill Niblock" op het internationale filmfestival FIDMarseille, gevolgd door een gesprek met het publiek. Het wordt de wereldpremière van de film, die er bovendien in de running is voor de First Film Competition.

Do 02.07.2015
11:45 - 13:30
Villa, Marseille
Filmscreening

The movement of Phill Niblock @ FIDMarseille 2015

Screening van Maurits Wouters' documentaire "The Movement of Phill Niblock" op het internationale filmfestival FIDMarseille, gevolgd door een gesprek met het publiek. Het wordt de wereldpremière van de film, die er bovendien in de running is voor de First Film Competition.

Wo 24.06.2015
17:00 - 19:00
CRB, Room E02
Concert

Try-out concert Anne Pustlauk & Toby Sermeus

Op woensdag 24 juni (17h) geven Anne Pustlauk en Toby Sermeus een try-out concert op het Conservatoire royal de Bruxelles (Lokaal E02) met werken voor fluit en pianoforte.

Di 31.03.2015
20:00 - 22:00
KCB, Concertzaal
Concert

Yiannis Efstathopoulos & Duo Resonances

In het kader van het gitaarsymposium Creative Encounters - dialogues between composers and performers verzorgen doctorandi Yiannis Efstathopoulos en Pierre Bibault (Duo Resonances) een speciaal concertprogramma.

Di 31.03.2015
19:00 - 21:00
KCB, Kleine Concertzaal
Lecture performance

Living Scores Learn showcase

Tom De Cock en Vincent Caers lichten de resultaten van hun CICI-project Living Scores Learn toe. Het betreft een webplatform en click track applicatie, die het instuderen van complexe hedendaagse composities voor percussie moeten vergemakkelijken. 

Di 24.03.2015
13:00 - 18:30
KCB, Lokaal 071
Onderzoeksdag

Onderzoeksdag Compositie en Hedendaagse Muziek (KCB)

Op dinsdag 24 maart presenteren onderzoekers, doctorandi en docenten van KCB hun lopend onderzoek op de Onderzoeksdag Compositie en Hedendaagse Muziek. De presentaties gaan door in Lokaal 071, voertaal is grotendeels Engels. Dit krijgt 's avonds nog een vervolg met het Caleidoscoopconcert van de Compositieklas (Kleine Concertzaal, 19h30).

Vr 20.03.2015
20:00 - 22:00
Galerie S&H De Buck
Expo

Japanese Whispers

Gelijktijdig met Japan Square Filmfestival loopt in Galerie S&H De Buck de expo Japanese Whispers, waarvan Didier Volckaert curator is. In deze kleine en intieme expositie delen drie jonge fotografen (Tine Guns, Zaza Bertrand en Meta-bo) hun blik op Japan. Fotografisch gefluister uit een land dat nog steeds tot de verbeelding spreekt, te ontdekken van 20 tot 29 maart.

Vr 20.03.2015
09:30 - 15:00
KCB, Tempel
Onderzoeksdag

Onderzoeksdag HIPP (KCB)

Op vrijdag 20 maart vindt de Onderzoeksdag van de afdeling HIPP (Historically Informed Performance Practice) plaats. Zowel studenten en docenten van KCB als onderzoekers en doctorandi presenteren er hun lopend onderzoek.

Vr 13.03.2015
19:00 - 21:00
KCB, Kleine Concertzaal
Lecture performance

Love and Death in the Romantic Era

Op vrijdag 13 maart buigt Tomasz Konieczny zich over de relatie tussen liefde en dood in de Romantiek.

Za 28.02.2015
15:00 - 16:15
Galerie S&H De Buck
Filmscreening

The movement of Phill Niblock

Op 28 februari kan je in Galerie S&H De Buck (Gent) terecht voor een screening van The movement of Phill Niblock, de work-in-progress documentaire van Maurits Wouters.

Di 27.01.2015
20:00 - 22:30
KCB, Kleine Concertzaal
Openbare verdediging

Eindverdediging doctoraat Katia Veekmans

Op 27 januari (20h) verdedigt Katia Veekmans haar doctoraat "Perceptie van orkestklankkleur toegepast op het pianorepertoire - een symbiose van idee en verklankking" in de Kleine Concertzaal (070) van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Deze eindverdediging staat open voor het publiek.

Vr 23.01.2015
20:15 - 22:15
Concertgebouw, Amsterdam
Openbare verdedigingConcert

Imagination, Music & the Brain

Voor dit recital slaat concertpianiste en doctoranda Katia Veekmans de handen in elkaar met professor Erik Scherder (bekend van De Wereld Draait Door) en beeldend kunstenaar Charlie Meijering. Voortbouwend op haar doctoraatsonderzoek Perceptie van orkestklankkleur toegepast op het pianorepertoire - een symbiose van idee en verklankking wordt tijdens het concert uitgelegd hoe - neurowetenschappelijk gezien -  vanuit de verbeelding in het brein muziek ontstaat. Daarbij wordt Katia's verbeelding tijdens het concert zichtbaar gemaakt door beeldend kunstenaar Charlie Meijering.
Dit recital vormt het eerste, artistieke luik van de openbare verdediging van Katia's doctoraat.
 

Wo 14.01.2015
19:00 - 21:30
Cinema Rits
Filmscreening

Genius Loci: screening nieuw artistiek werk Maurits Wouters

In het kader van zijn Doctoraat in de Kunsten presenteert Maurits Wouters nieuw artistiek werk onder de titel Genius Loci. Maurits' project spitst zich toe op analoge home video en wil via diverse artistieke creaties (film, installatie, tentoonstelling) begrijpen hoe deze culturele praktijk werd en wordt ingezet in de verbeelding van het individuele en collectieve verleden en hoe deze praktijk tegelijk onze hedendaagse blik op dat verleden beïnvloedt. Elke film is tegelijk een onderzoek naar de performatieve kracht van experimentele film, daarbij de grens aftastend tussen fotografie, beeldende kunst en film.

Do 27.11.2014
16:00 - 19:00
M HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen
Openbare verdediging

Eindverdediging doctoraat Ann Eysermans

Op 27 november (16h) verdedigt Ann Eysermans haar doctoraat "P-Trains: Astrin Phosphora" in het auditorium van het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA). Deze eindverdediging staat open voor het publiek. Voorafgaand kan men ook de expo gerelateerd aan Anns doctoraat bezoeken.

Zo 23.11.2014
17:00 - 19:00
Concerts Claes
Concert

Per Questa Bella Mano in concert

Op zondag 23 november presenteert ensemble Per Questa Bella Mano een zeer divers concertprogramma met stukken uit het oeuvre van J.S. en C.P.E. Bach, Attilio Ariosti, G.F. Handel, maar ook werk van de Brusselse componist Jacques van Herenthals.

Do 20.11.2014
20:00 - 22:00
deSingel, Antwerpen
Openbare verdedigingPerformanceConcert

Ann Eysermans’ P-Trains (Astrin Phosphora)

Het videoconcert "P - Trains (Astrin Phosphora)" vormt één luik van Ann Eysermans' gelijknamige Doctoraat in de Kunsten.

Do 20.11.2014
11:00 - 21:00
M HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen
Expo

Expo “P-Trains (Astrin Phosphora)”

De expo "P-Trains (Astrin Phosphora)" is een weerslag van Ann Eysermans' gelijknamige Doctoraat in de Kunsten en loopt van 20 tot en met 27 november in M HKA. 

Do 13.11.2014
20:00 - 22:00
Passa Porta, Brussel
Masterclass

Close reading met Vonne van der Meer

Writer-in-residence Vonne van der Meer geeft een lezing over haar werk en nodigt het publiek uit om te participeren.

Do 13.11.2014
10:00 - 18:00 Vr 14.11.2014
14:00 - 18:00
KCB, Lokaal A028
Onderzoeksdag

Hedendaagse Uitvoeringspraktijk

Gezien de groei van het "speerpunt" Hedendaagse Uitvoeringspraktijk aan KCB worden de onderzoekspresentaties gespreid over twee dagen: donderdag 13 november (hele dag) en vrijdag 14 november (namiddag). De lopende doctoraatsprojecten binnen het "speerpunt" staan tijdens deze onderzoeksdagen centraal. Als inleiding verzorgt Jan Michiels op woensdag 12 november (avond) tevens het lecture-recital Brahms-ein Bilderrätsel.

Wo 12.11.2014
19:30 - 22:00
KCB, Kleine Concertzaal
Lecture performance

Brahms-ein Bilderrätsel

Ter inleiding op de Onderzoeksdag(en) Hedendaagse Uitvoeringspraktijk verzorgt Jan Michiels op woensdag 12 november het lecture-recital Brahms-ein Bilderrätsel.

Wo 12.11.2014
19:00 - 22:00
Cinema Rits
Filmscreening

Screening “We Came To Dance” & “Visitors of the Night”

Tijdens deze screening geeft Didier Volckaert toelichting bij zijn (documentaire) werk, waaronder zijn recentste film We Came To Dance, die in avant-première getoond wordt. Er zal ook ruimte zijn voor een uitgebreide Q&A.

Vr 07.11.2014
10:00 - 12:30
KCB, Kleine Concertzaal
Openbare verdediging

Eindverdediging doctoraat Alain Gervreau

Kunstenplatform Brussel is verheugd iedereen uit te nodigen op de openbare verdediging van Alain Gervreaus Doctoraat in de Kunsten "Les ensembles de six violons de la basse au soprano au XVIe siècle en italie du nord: re-création d'une pratique musicale". Het concert van Les Sonadori op 6 november (Kapellekerk Brussel, 19h30) wordt gevolgd door de eindverdediging en jury op 7 november.

Do 06.11.2014
19:30 - 22:00
Kapellekerk, Brussel
Openbare verdedigingConcert

Alain Gervreau & Les Sonadori

Kunstenplatform Brussel is verheugd iedereen uit te nodigen op de openbare verdediging van Alain Gervreaus Doctoraat in de Kunsten "Les ensembles de six violons de la basse au soprano au XVIe siècle en italie du nord: re-création d'une pratique musicale". Het concert van Les Sonadori - het ensemble dat speciaal door Alain werd samengesteld in het kader van dit doctoraat - in de Brusselse Kapellekerk vormt het eerste luik van de openbare verdediging. Op 7 november vindt de eindverdediging plaats in het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Za 25.10.2014
20:30 - 22:00
STUK, Leuven
Performance

Ann Eysermans, Maarten Buyl, Hugo Morales & ChampdAction - Trialogue: nieuwe klanken en experiment in een multimediale performance

Voor TRANSIT creëerden Ann Eysermans, Maarten Buyl en Hugo Morales een totaalproductie. Hiertoe dachten ze samen na over de symbiose van hun creaties, de ruimtelijke opstelling, het gebruik van video en de verhouding tussen virtualiteit en realiteit. Deze performance - uitgevoerd door ChampdAction - vormt tevens de eerste (interne) fase van Ann Eysermans' doctoraatsverdediging.

Vr 24.10.2014
09:30 - 13:00
KCB, Kleine Concertzaal
Onderzoeksdag

Algemene Onderzoeksdag KCB

De jaarlijkse Algemene Onderzoeksdag van het Koninklijk Conservatorium Brussel zal plaatsvinden op vrijdag 24 oktober (9h30 tot 13h) in de Kleine Concertzaal. De klemtoon van deze onderzoeksdag ligt voornamelijk op het artistiek onderzoek dat studenten in het kader van hun masterproef dienen te voeren. Zowel afgewerkte projecten als work-in-progress van (oud-) studenten en doctorandi komen hierbij aan bod.

Wo 22.10.2014
20:00 - 22:00
Passa Porta, Brussel
Evenement

Writing away from home

Drie writers-in-residence, de Indiaas-Amerikaanse romanschrijfster Kiran Desai, de Québecse dichteres Chantal Neveu en de Nederlandse romanschrijfster Vonne van der Meer, lezen voor en praten over hoe de plekken waar zij schrijven een stempel drukken op hun werk.

Wo 15.10.2014
00:00 - 00:00
Deadline

Aanvragen reiskredieten Kunstenplatform

Op 15 oktober wordt bij Kunstenplatform de harvest voor reiskredieten afgesloten.

Do 09.10.2014
17:30 - 21:00
KCB, Kleine Concertzaal
Lecture performance

The other side of thin air - reflecting on breathing and phrasing (part II)

Op donderdag 9 oktober organiseren de doctorandi van KCB "The other side of thin air - reflecting on breathing and phrasing (part II)", een lecture performance gevolgd door concert.

Ma 06.10.2014
13:45 - 15:00
KCB, Concertzaal
Concert
/assets/uploads/pages/Kurt_Bertels_en_Bert_Koch.jpg

“De vergeten Belg”, Kurt Bertels en Bert Koch

Met dit concert willen Kurt Bertels (saxofoon) en Bert Koch (piano) de historische evolutie van de saxofoon in België in kaart brengen. Het programma bestaat dan ook enkel uit stukken van Belgische componisten, die elk een andere dimensie van het instrument weergeven.

Vr 03.10.2014
20:15 - 22:00
Grote Zaal, Muziekgebouw aan't Ij, Amsterdam
Concert

F.14.1 Exploring the Space

F.14.1 Exploring the Space is een interdisciplinair werk van doctorandus Peter van Bergen. Deze compositie voor big band (met 25 musici, zangeres, tapdanser, 16 artificiële improvisatoren, publieksparticipatie d.mv. de i-phone app IOM-AIM, en interactieve projecties) verbindt realisaties van vormen van instabiliteit in compositie, improvisatie en beeld. Het werk wordt uitgevoerd door de David Kweksilber Big Band.

Di 30.09.2014
19:00 - 23:00
Orpheus Instituut, Kelder
Concert

“Ascolta!”, Jan Michiels

Een unieke kans voor wie Jan Michiels' doctoraatsvoorstelling gemist heeft: op 30 september brengt hij Ascolta! op het pre-festival van Orpheus Research Festival 2014, "(im)possible worlds – new (im)possibilities". Inschrijven voor dit optreden of het volledige festival kan hier tot 15 september.

Za 27.09.2014
21:00 - 22:15
Musée national de la Renaissance, Château d’Écouen
Concert
/assets/uploads/pages/97422-festival-baroque-de-pontoise-2013-la-guirlande-des-passions.jpg

Les Sonadori - Six violons Renaissance, de la basse au piccolo

Alain Gervreau brengt met zijn ensemble Les Sonadori - consort de violons Renaissance - stukken uit het oeuvre van Deprez, Willaert, Lassus, Festa, Gombert, Rore, ...
Dit concert kadert in de programmatie van het Festival baroque de Pontoise en vormt tevens de eerste (interne) fase van Alains doctoraatsverdediging.

Za 13.09.2014
13:00 - 14:00
Made in Asia, Namur Expo
Concert

“The heArt of Transcription”: Duo Sweet 17 op Made in Asia

Tijdens de manga- en animebeurs Made in Asia brengt Duo Sweet 17 (Korneel Le Compte en Haruko Tanabe) een programma van Japanse anime- en videogamemuziek. Ze laten de kunst van de transcriptie los op deze stukjes om ze te kunnen brengen op klassieke contrabas en viola d'amore.
Het concert is vrij toegankelijk voor bezoekers aan de expo. Tickets kunnen hier aangeschaft worden.

Za 21.06.2014
15:00 - 17:00
St.- Hendrikskerk
Concert
/assets/uploads/pages/Duo_Sweet_17_21_06_2014.jpg

Duo Sweet 17 play Borghi, Paganini, Yamamoto, Sperger… and more!

Op zaterdag 21 juni brengt Duo Sweet 17 een selectie van de arrangementen die eerder dit jaar aan bod kwamen tijdens hun Japan/Fukushima tour. Het gaat om stukken van Borghi, Paganini, Yamamoto en Sperger die voor de gelegenheid speciaal geadapteerd werden voor de viola d'amore en Weense contrabas. Het concert gaat door in de St.-Hendrikskerk (St.-Lambrechts-Woluwe) om 15h; toegang is gratis.

Zo 15.06.2014
00:00 - 00:00
Deadline

Aanvragen reiskredieten Kunstenplatform

Op 15 juni wordt bij Kunstenplatform de harvest voor reiskredieten afgesloten.

Zo 01.06.2014
00:00 - 00:00
Deadline

Aanvragen activiteiten en reiskredieten Doctoral School

Op 1 juni wordt de eerstvolgende harvest van de Doctoral School Human Sciences afgesloten.

Wo 28.05.2014
19:30 - 21:30
KCB, Kleine Concertzaal
PresentatieConcert
/assets/uploads/pages/The_Union_of_Phd_Students_poster.jpg

The other side of thin air - reflecting on breathing and phrasing

Het concert The other side of thin air - reflecting on breathing and phrasing, gekoppeld aan een korte onderzoekspresentatie, is de eerste activiteit van de door doctorandi opgerichte "Union of PhD students - researchers" aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Vr 23.05.2014
20:00 - 22:00
D'Apostrof, Deinze
Concert
/assets/uploads/pages/Concert_Tom_De_Cock.jpg

Solo Percussion Works by Pierluigi Billone

Op vrijdag 23 mei brengt Tom De Cock een solo-optreden met percussiewerk van componist Pierluigi Billone, repertoire dat ook in zijn doctoraat aan bod komt. Met een vrije bijdrage kan u van dit concert in D'Apostrof (Deinze) komen genieten.

Di 13.05.2014
16:00 - 17:30
KCB, Lokaal Slagwerk
Workshop

“Living Scores Learn”

Op 13 mei stellen doctorandus Tom De Cock en Vincent Caers hun project Living Scores Learn voor. Deze workshop gaat door in het Slagwerklokaal van KCB (Kleine Zavel).

Vr 25.04.2014
12:30 - 14:00
Brussel-Congres
Gastles

Screening Brussels

In het kader van het initiatief The Public School for Architecture Brussels zal Peter Van Goethem een gastles doceren rond "Screening Brussels".

Wo 23.04.2014
12:00 - 19:00
KVAB
Onderzoeksdag

Doctorate in the Arts Brussels - Research Presentation Day

Op woensdag 23 april (12-19h) licht Kunstenplatform Brussel opnieuw een tipje van de sluier van het doctoraatsonderzoek in de kunsten, dat binnen de Universitaire Associatie Brussel gevoerd wordt. We zijn alvast verheugd te kunnen meedelen dat de gerenommeerde componist en regisseur Heiner Goebbels de keynote lecture zal geven op onze tweede Onderzoeksdag, en dat Caroline Gennez, kersvers UAB-voorzitter, de opening zal verzorgen.

Toegang is gratis, dankzij de steun van de VUB Doctoral School of Human Sciences, maar inschrijven is wel verplicht (via email aan Annelore Brantegem).

Do 17.04.2014
10:00 - 11:00
KCB, Lokaal A028
Presentatie
/assets/uploads/pages/Kenneth_Tse1.jpg

Lecture Performance Kenneth Tse: “Solving the mechanics of playing the saxophone for optimal tone quality and control”

Op donderdag 17 april zal Kenneth Tse, gerenommeerd concertsaxofonist en docent aan Iowa University, een lecture performance verzorgen met als onderwerp: Solving the mechanics of playing the saxophone for optimal tone quality and control. De lezing zal doorgaan in Lokaal A028 van KCB (Regentschapstraat) en wordt gevolgd door een masterclass.

Vr 11.04.2014
12:30 - 13:30
De Munt
Concert
/assets/uploads/pages/Bella_mano_photo_instruments_3.jpg

Per Questa Bella Mano - “Œuvres de Gioachino Rossini et contemporains”

In het kader van de Concertini - kamerconcerten tijdens de lunchpauze - van De Munt, laat Per Questa Bella Mano iedereen op vrijdag 11 april (12.30) kennismaken met het oevre van Rossini.

Di 01.04.2014
00:00 - 00:00
Deadline

Aanvragen activiteiten en reiskredieten Doctoral School

Op 1 april wordt de eerstvolgende harvest van de Doctoral School Human Sciences afgesloten.

Do 27.03.2014
10:00 - 13:00
KCB, Tempel
Onderzoeksdag

Historische Instrumenten

Op donderdag 27 maart vindt op het Koninklijk Conservatorium te Brussel de Onderzoeksdag Historische Instrumenten plaats.

Ma 17.03.2014
14:00 - 17:00
KCB, Lokaal 071 (Kleine Zavel)
Openbare verdediging
/assets/uploads/pages/Kunstenplatform_mail-resolutie-144_copy_200_120_s_c1.jpg

Publieke verdediging Wilfried Van den Brande: “Cole Porter’s Legacy - An Inquiry”

Afsluitende lecture performance en jury van Wilfried Van den Brandes doctoraat "Cole Porter's Legacy - An Inquiry".

Za 15.03.2014
20:00 - 22:00
Concertgebouw Brugge
Openbare verdedigingConcert
/assets/uploads/pages/A_night_with_cole.jpg

A Night with Cole

A Night with Cole, met Jos Machtel Quartet, Suzanne Pezo en Kurt Van Eeghem, maakt deel uit van de publieke verdediging van het doctoraat "Cole Porter's Legacy - An Inquiry" van Wilfried Van den Brande.

Vr 14.03.2014
09:30 - 17:00
KCB, Kleine Concertzaal
Onderzoeksdag

Musicologie en cultuurwetenschappen

Op vrijdag 14 maart vindt op het Koninklijk Conservatorium te Brussel de Onderzoeksdag Musicologie en Cultuurwetenschappen plaats.

Do 13.03.2014
20:00 - 22:00
Concertgebouw Brugge
Openbare verdedigingConcert
/assets/uploads/pages/wilfdirk.jpg

Cole Porter Symfonisch

Cole Porter Symfonisch, met Brussels Philharmonic (dirigent Otto Tausk) en Jos Machtel Quartet, maakt deel uit van de publieke verdediging van het doctoraat "Cole Porter's Legacy - An Inquiry" van Wilfried Van den Brande.

Wo 12.03.2014
10:30 - 16:00
KCB, Kleine Zavel
Onderzoeksdag

Compositie

Op woensdag 12 maart vindt op het Koninklijk Conservatorium te Brussel de Onderzoeksdag Compositie plaats, met aansluitend het jaarlijkse Klasconcert.

Ma 10.03.2014
16:00 - 19:00
De Bottelarij
Workshop

Rondetafelgesprek: Conducting a PhD in the Arts – challenges and opportunities for the artist

Voor dit rondetafelgesprek slaat Kunstenplatform Brussel de handen in elkaar met a.pass: op basis van hun persoonlijke ervaringen lichten kunstenaars en doctores Krien Clevis, Kasia Glowicka, Chokri ben Chikha and Dirk vander Eecken de uitdagingen toe, die gepaard gaan met een doctoraat in de kunsten, maar ook de mogelijkheden die het hen heeft geboden, met name in relatie tot hun artistieke praktijk.

Za 15.02.2014
00:00 - 00:00
Deadline

Aanvragen reiskredieten Kunstenplatform

Op 15 februari wordt bij Kunstenplatform de eerste harvest voor reiskredieten afgesloten.

Vr 14.02.2014
09:30 - 17:00
KCB, Kleine Concertzaal
Onderzoeksdag

Contemporary Music Performance

Het programma van de onderzoeksdag Contemporary Music Practice (vrijdag 14 februari, Koninklijk Conservatorium Brussel) is rond. Het belooft een bijzonder gevarieerde en stimulerende dag te worden. Vanaf 9.30 zijn alle geïnteresseerden welkom in de Kleine Concertzaal.

Za 01.02.2014
00:00 - 00:00
Deadline

Aanvragen activiteiten en reiskredieten Doctoral School

Op 1 februari wordt de eerstvolgende harvest van de Doctoral School Human Sciences afgesloten.

Vr 03.01.2014
0 - 0
De Munt
Concert

Bottesini Rules! I Grandi Duetti Virtuosi

Een uniek Bottesini concert in De Munt, geconcipieerd door Korneel Le Compte.

Di 17.12.2013
14:00 - 16:00
KCB, Kleine Zavel
Conferentie

Colloquium “Transforming children’s lives through music”

Het colloquium Transforming children's lives through music (Koninklijk Conservatorium Brussel, 17 december) heeft tot doel cross-culturele inzichten te bieden in de rol van muziekeducatie in sociale verandering.

Zo 01.12.2013
00:00 - 00:00
Deadline

Aanvragen activiteiten en reiskredieten Doctoral School

Op 1 december wordt de eerstvolgende harvest van de Doctoral School Human Sciences afgesloten.

Vr 22.11.2013
10:00 - 0
KCB, Kleine Zavel
Onderzoeksdag

Onderzoeksdag Koninklijk Conservatorium Brussel

Op vrijdag 22 november organiseert KCB haar jaarlijkse algemene Onderzoeksdag: docenten, onderzoekers en (doctoraats)studenten zullen er hun artistiek onderzoek toelichten. Hierbij komen zowel afgewerkte projecten als work in progress aan bod.

Meer info volgt binnenkort op deze pagina's.

Wo 20.11.2013
20:30 - 23:45
Cinematek (Brussel)
Filmscreening
/assets/uploads/pages/handsworthsongs0001.jpg

Screening “Handsworth Songs” en gesprek met John Akomfrah

Kunstenplatform Brussel nodigt u graag uit op de screening van Handsworth Songs (1986) op woensdag 20 november in Cinematek te Brussels. Na de filmvoorstelling zal filmmaker John Akomfrah een korte toelichting geven over zijn werk en visie op (documentaire) film, gevolgd door vragen uit het publiek.
Opgelet: voor dit evenement dient men verplicht in te schrijven.

Ma 18.11.2013
16:00 - 16:00
KCB
Selectie Doctoraat in de KunstenDeadline

Kandidaatstelling selectiemoment Doctoraat in de Kunsten KCB

Om toegelaten te worden tot het Doctoraat in de Kunsten van de Universitaire Associatie Brussel, moet je eerst succesvol beoordeeld worden tijdens één van de selectiemomenten voor kandidaat-doctorandi. De deadline om in te schrijven voor de eerstvolgende selectieproef op KCB (vrijdag 13 december) is maandag 18 november (16h). 

Vr 04.10.2013
09:00 - 22:00
CAMPO
Summer School
/assets/uploads/pages/Summer_School_volledig.jpg

Summer School Rits + Campo

Van maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober kan je in Campo terecht voor de jaarlijkse Summer School die ze in samenwerking met RITS organiseren. Elke dag wordt CAMPO bezet door minstens twee kunstenaars, die de deelnemers betrekken bij hun artistiek onderzoek.

Do 03.10.2013
09:00 - 22:00
CAMPO
Summer School
/assets/uploads/pages/Summer_School_volledig.jpg

Summer School Rits + Campo

Van maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober kan je in Campo terecht voor de jaarlijkse Summer School die ze in samenwerking met RITS organiseren. Elke dag wordt CAMPO bezet door minstens twee kunstenaars, die de deelnemers betrekken bij hun artistiek onderzoek.

Wo 02.10.2013
09:00 - 22:00
CAMPO
Summer School
/assets/uploads/pages/Summer_School_volledig.jpg

Summer School Rits + Campo

Van maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober kan je in Campo terecht voor de jaarlijkse Summer School die ze in samenwerking met RITS organiseren. Elke dag wordt CAMPO bezet door minstens twee kunstenaars, die de deelnemers betrekken bij hun artistiek onderzoek.